Op zaterdag 25 augustus, van 10.00 tot 16.00 uur, wordt er op het terrein van de brandweerkazerne en het politiebureau, Slotlaan 121 te Capelle aan den IJssel, een open dag gehouden.

Medewerking wordt verleent door:

De brandweer, politie, USAR, jeugdbrandweer,gemeente CadIJ, SIGMA team, Lotus groep en de Brandwonden Stichting.

Er komen duikdemonstraties, hulpverleningsdemonstraties, demonstraties Bike-team politie, demonstraties USAR(Urban Search And Rescue team is o.a. ingezet bij de aardbevingen in Pakistan en Haïti), demonstraties politiehonden, demonstraties vlam in de pan en het gevaar van gasflessen. Ook kunnen de mensen in een donkere ruimte ervaren wat het is om de weg (uitgang) te zoeken bij brand.

Het SIGMA team komt (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA) is een groep vrijwillige hulpverleners,van het Nederlandse Rode Kruis, die ingezet kan worden wanneer de reguliere (spoedeisende) medische hulpverlening voor bijvoorbeeld een ramp of groot ongeval niet toereikend is.) met hun materialen. Er staan een Schuimbluswagen, hoogwerker, ME wagen, politie motor, brandweerwagen, ambulance, die bekeken kunnen worden.

De jeugdbrandweer is aanwezig met waterspelletjes en een springkussen.

Verder staan er stands van de Brandwonden Stichting, voorlichting gemeente,Lotus groep (Landelijke opleiding tot uitbeelding van slachtoffers), Brandveilig leven (met een kleurwedstrijd voor de kinderen), voorlichting Politie, arrestantenzorg politie, handhaving gemeente.